Zorg in huis / Vragen?
Kennis en ervaring in huis
Onze intern begeleider bespreekt regelmatig de ontwikkeling van leerlingen en groepen met de leerkrachten. Op basis van deze gesprekken, wordt er bekeken of extra hulp nodig is en hoe we deze hulp kunnen aanbieden.
Leerkrachten geven in hun eigen klas verschillende leerlingen extra hulp, ondersteuning en een onderwijsaanbod op maat.
Daarnaast kan onze onderwijsassistente wekelijks leerlingen extra hulp binnen of buiten de groep aanbieden. Vorbeelden hiervan zijn:
- Begeleiding voor (begrijpend) lezen, rekenen, spelen
- Aanbod voor plusleerlingen
- Spelvormen om sociaal sterker te worden
- Activiteiten m.b.t. gedragsmatige hulpvragen
- Een groep leerlingen herhalingsstof aanbieden voor onderdelen die nog niet beheerst worden
We werken samen met verschillende externe zorginstanties die wij op school faciliteren wanneer dit nodig en mogelijk is, zoals kinderfysiotherapie, logopedie en schoolmaatschappelijk werk. Tevens hebben we contacten met het sociaal wijkteam, de jeugdverpleegkundige, dyslexiecentra sportservice en de wijkagent.
Door de samenwerking met verschillende partners en de aanwezige kennis op school kunnen wij veel leerlingen passend onderwijs bieden. In overleg met ouders bekijken wat voor elke leerling nodig is om het onderwijs passend te maken binnen de mogelijkheden die we als school hebben.
Vragen?
Mochten ouders vragen hebben over de begeleiding van hun zoon of dochter, dan kunnen ze dit aangeven bij de leerkacht van hun kind. Samen met de leerkracht en eventueel de intern begeleider van de school kijkt men wat de mogelijkheden zijn om kinderen optimaal te begeleiden. Zo kunnen ouders ook via de intern begeleider in contact worden gebracht met externe partijen.